Anastasia Residence

blog-imobiliare-anastasia-residence

5 reguli esențiale în cumpărarea unui apartament

Atunci când trecem prin procesul de achiziție a unui apartament există numeroase aspecte care trebuie luate în considerare pentru a fi siguri că alegerea este una corectă. Procesul de alegere a unui apartament poate fi lipsit de stres dacă urmăm câțiva pași simpli:

1. Trebuie să știi ce îți dorești

Primul lucru la care trebuie să te gândești este care sunt principalele caracteristici ale apartamentului pe care ți-l dorești. De exemplu, de cât spațiu ai nevoie, câte camere sau cât spațiu de depozitare? Vrei să îți asumi achiziția unui apartament într-o clădire veche sau preferi o construcție nouă? Toate aceste întrebări trebuie să își găsească răspunsul încă de la început.

2. Fii atent la zonă

Zona este unul din principalele criterii de alegere a unui apartament, atât pentru confortul tău sau al familiei tale, cât și pentru viitorul vostru. Urmărește cu atenție perspectivele de dezvoltare ale zonei, dacă ai acces facil la mijloace de transport, centre comerciale sau zone de interes general. Toate aceste lucruri vor influența considerabil felul în care te vei simți în noua ta casă.

3. Facilitățile clădirii

Toate apartamentele au o serie de facilități incluse, unele la nivel individual, altele la nivel de clădire. Vrei să știi de la început dacă există balcon sau terasă, spațiu de depozitare comun, loc de parcare sau lift, deoarece absența unuia dintre acestea ți-ar putea influența masiv decizia de cumpărare. Pe lângă toate acestea vorbim și despre nivelul de confort pe care ți-l poate asigura clădirea prin izolația termică, izolația fonică sau calitatea ferestrelor. Până la urmă, toate aceste lucruri vor influența calitatea vieții, costurile de întreținere și valoarea în timp a apartamentului.

4. Comunitatea

Știm cât de important este să ai vecini cu care să poți comunica și cu care să ai lucruri în comun. Trecând peste aspectul social al lucrurilor este important să știi în ce fel de comunitate intri, dacă ți se potrivește și dacă te simți confortabil în acel context. Vecinii pot să-ți influențeze serios standardul de calitate al vieții, motiv pentru care acest aspect trebuie tratat cu maximă seriozitate.

5. Costuri

De la preț și până la costurile estimate de întreținere e bine să iei foarte serios în calcul tot ce ține de cheltuieli. Prețul poate fi determinant, dar nu mai puțin important este costul pe care îl presupune în timp apartamentul. Clădirile noi de locuințe sunt construite la alte standarde, chiar dacă acest lucru implică un cost mai ridicat de achiziție, în timp își vor justifica prețul.

 

Cele 5 criterii menționate mai sus te vor ajuta să iei o decizie informată atunci când alegi un apartament, dar trebuie aplicate și adaptate în consecință, conform preferințelor personale.

Post a Comment